MSN aanmaken

Steeds meer mensen maken tegenwoordig gebruik van online communicatie zoals MSN messenger, Skype, Facebook en twitter. Deze online communicatie is vooral onder jongeren erg bekend, echter beginnen ook ouderen steeds meer gebruik te maken van deze manieren van online communiceren, vaak is het echter wat lastig voor ouderen om het gebruik van deze online communicatieprogramma’s aan te leren, veel mensen wisten zelfs niet eens hoe ze een MSN account aan moeten maken!

Op dit moment is MSN niet meer beschikbaar.

Skype aanmaken

Alles over een Skype account aanmaken

Sinds 2013 heeft Skype de online chatdienst ‘MSN messenger’ overgenomen, gebruikers van MSN messenger die hier al een account op aan hadden gemaakt kunnen dit account gebruiken om in te loggen bij Skype, MSN messenger is sinds 2013 niet langer beschikbaar. Het aanmaken van een MSN account (tegenwoordig actief onder de naam ‘Skype’) is niet moeilijk en kost maar enkele minuten van uw tijd. Voor het aanmaken van een MSN account hoeft u namelijk maar enkele noodzakelijke gegevens zoals een e-mail adres en een wachtwoord in te voeren, daarnaast kunt u er ook voor kiezen om meer persoonlijke informatie in te vullen bij het aanmaken van een MSN account, denk bijvoorbeeld aan uw voornaam en achternaam, uw leeftijd en eventueel zelfs uw woonplaats. U bent niet verplicht om alle velden bij het aanmaken van een MSN account in te vullen, de benodigde velden zijn voorzien van een sterretje, deze bent u verplicht in te vullen om uw account aan te kunnen maken.

Bij het aanmaken van het MSN account dient u ook een ander e-mail adres in te vullen dan het e-mail adres dat u hebt aangemaakt, op deze manier kan MSN messenger (tegenwoordig actief onder de naam Skype) u een e-mail sturen indien u uw wachtwoord bent vergeten, vergeet daarom niet om een geldig alternatief e-mail adres in te vullen in dit veld, als u een foutief e-mail adres invult zult u geen e-mail kunnen ontvangen op het moment dat u het wachtwoord van uw MSN account bent vergeten. Het is toegestaan om een ander MSN account in te vullen bij uw alternatieve e-mail, in dit geval zal er een e-mail worden gestuurd naar dit MSN account op het moment dat u uw wachtwoord bent vergeten.
Natuurlijk u uw MSN account hebt aangemaakt is het tijd om voor de eerste keer in de loggen op Skype. Om gebruik te kunnen maken van Skype dient u deze eerst te downloaden, bij het MSN account aanmaken zult u wellicht al de vraag krijgen of u direct Skype wilt downloaden, u kunt ervoor kiezen deze direct te downloaden of dit later te doen. Indien u ervoor kiest Skype later te downloaden dient u deze zelf op de website van Skype op te zoeken. Zodra u Skype hebt gedownload kunt u op twee manieren inloggen, als u eerder al een los Skype account aangemaakt hebt naast uw MSN adres kunt u ervoor kiezen deze los van uw e-mail adres te houden of deze twee accounts samen te voegen. Op het moment dat u de twee accounts uit elkaar haalt zult u dus twee Skype accounts krijgen, waarbij u de contacten op een apart account hebt staan. U kunt er ook voor kiezen om uw Skype en MSN account samen te voegen, in dat geval zullen al uw contact bij elkaar komen en indien hier dubbele contacten bijzitten zullen deze worden verwijderd. Nadat u uw MSN account aangemaakt hebt kunt u inloggen op Skype, als u nog geen Skype account hebt kunt u zonder problemen voor de eerste keer inloggen op Skype. Als u Skype voor de eerste keer opstart zal u automatisch op het scherm komen waarmee u met uw Skype account in kunt loggen, indien u geen Skype account hebt kunt u rechts kiezen voor ‘Of meld u aan bij Microsoft-account’, vervolgens kunt u inloggen met uw MSN messenger, Hotmail of Outlook account en zullen al uw contact worden geladen.

Het gebruik van Skype heeft veel voordelen tegenover MSN messenger, de laatste jaren begon MSN messenger namelijk hopeloos verouderd te worden terwijl Skype constant met nieuwe, nuttige updates komt. U kunt via Skype namelijk met de mensen uit uw MSN lijst bellen, videochatten of simpelweg een bericht sturen naar uw vrienden. Bij MSN ging het leggen van telefooncontact vaak erg moeilijk en het beeld van de webcam liet vaak ook te wensen over. Tegenwoordig zeggen steeds meer mensen het vaste telefoonnummer op en maken alleen nog maar gebruik van Skype, met Skype kunt u namelijk gratis met andere gebruikers bellen, daarnaast kunt u er ook voor kiezen om ´beltegoed´ op uw Skype account te zetten waardoor u ook met vaste nummers kunt bellen. U kunt er ook voor kiezen dat andere gebruikers worden doorverbonden naar uw mobiele nummer op het moment dat u niet op Skype opneemt. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw MSN account na het aanmaken hiervan onbruikbaar is geworden, integendeel, u hebt beschikking tot zeer veel nieuwe opties die u eerder bij MSN messenger niet gehad zou hebben door de samenvoeging met Skype.

MSN Downloaden

Nadat u uw MSN account hebt aangemaakt kunt u direct MSN downloaden, tegenwoordig kunt u MSN downloaden via de website van Skype, MSN messenger en Skype hebben zich namelijk sinds 2013 samengevoegd. Het download- en installatieproces van Skype is zo makkelijk mogelijk gemaakt, u zult hier dus geen problemen bij ondervinden. Nadat U Skype (oftewel MSN) hebt gedownload is het tijd om voor de eerste keer met uw aangemaakte MSN account of Skype account in te loggen. Bij het openen van Skype hebt u nog steeds de mogelijkheid om met uw oude Skype account in te loggen, uw oude Skype account en uw MSN account samen te voegen of simpelweg alleen in te loggen met uw net aangemaakte MSN account. Op het moment dat u een MSN account aan hebt gemaakt hebt u ook meteen toegang tot Outlook, eerder was dit bekend onder de naam Hotmail.

Alternatief: Skype Downloaden

Outlook verschilt niet veel van Hotmail en is net als Hotmail gewoon via internet bereikbaar, daarnaast kun u ook gebruik maken van het programma Outlook express om uw e-mail te openen, te lezen en te beantwoorden. Iedereen kan u via uw MSN account (dit eindigt altijd op @outlook.com, @hotmail.com, of @live.nl) een e-mail bericht sturen, u kunt er vervolgens voor kiezen deze te beantwoorden via de website van Outlook.

MSN aanmaken heeft dus twee grote voordelen, u kunt gemakkelijk via outlook mails ontvangen van bekenden en deze direct beantwoorden en u kunt gebruik maken van Skype zodra u deze hebt gedownload. In Skype kunt u gebruik maken van allerlei opties die u niet had bij MSN messenger, zoals gratis met andere gebruikers bellen, goedkoop bellen naar vaste en mobiele nummers en videocontact leggen.

MSN Messenger

Voordat u een account aan gaat maken wilt u natuurlijk wel eerst weten wat MSN Messenger precies is. MSN messenger is al jaren lang een bekende manier van online communiceren, op het moment dat u een MSN account aangemaakt hebt kunt u kennissen en vrienden aan uw communicatielijst toevoegen, op het moment dat u uw status op ‘online’ zet kunt u door middel van een dubbele muisklik op deze gebruiker een gesprek met deze persoon starten. Andere personen uit uw lijst zien dat u online komt en kunnen er ook voor kiezen om een gesprek met u te starten.

Wat was MSN Messenger?

Op het moment dat u offline gaat kunt u niet meer communiceren met andere mensen uit uw lijst, wel hebben andere gebruikers de mogelijkheid om u een offlinebericht te sturen, u ziet dit bericht meteen op het moment dat u weer online komt. In het gesprek kunt u gebruik maken van de mogelijkheden van MSN messenger zoals het aansluiten van een webcam, het openen van een spraakgesprek of simpelweg chatten. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van extra gespreksmogelijkheden zoals emoticons.

Het kan niet gebeuren dat u opeens iemand in uw MSN lijst hebt staan die u helemaal niet kent, na MSN aanmaken kunt u er namelijk zelf voor kiezen welk verzoek tot het worden van ‘vrienden’ u wel accepteert en welke niet, het is ook ten strengste aan te raden alleen mensen tot uw MSN lijst te accepteren die u daadwerkelijk kent, op deze manier kunt u voorkomen dat u per ongeluk in contact komt met iemand waar u liever niet mee in contact zou willen komen. Natuurlijk dient u ook bij het gebruik van MSN het verstand goed te gebruiken, sommige mensen kunnen zich mooi voordoen en slechte bedoelingen hebben.

Nu zult u wel denken, ik kan toch ook even de telefoon pakken en direct de persoon opbellen waar ik contact mee wil leggen? Daar hebt u inderdaad gelijk in, dat kunt u doen, alleen zijn aan het gebruik van een telefoon wel kosten verbonden terwijl het gebruik van MSN messenger geheel gratis is. Daarnaast bent u waarschijnlijk ook veel meer tijd kwijt met het leggen van een communicatieverbinding via e-mail dan wanneer u gebruik maakt van MSN messenger. MSN is vooral erg geschikt voor het sturen van korte berichten en het starten van korte gesprekken, indien u veel te bespreken hebt kunt u er nog altijd voor kiezen om gebruik te maken van een telefoon, dit is natuurlijk ook afhankelijk van uw tiksnelheid.

Gebruik van MSN

Nadat u uw MSN account hebt aangemaakt is het tijd om voor de eerste keer gebruik te maken van MSN messenger (tegenwoordig actief onder de naam Skype). Het is erg belangrijk om ook bij het gebruik van MSN messenger uw gezonde verstand goed te gebruiken, het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat een voor u onbekende u toevoegt op MSN messenger en een gesprek met u probeert te starten waarin deze u al het goeds beloofd. Het is verstandig om vriendenverzoeken van mensen die u helemaal niet kent in ieder geval niet te accepteren, als u er niet zeker van bent op u deze persoon kent kunt u dit beter eerst buiten MSN nakijken, u hoeft namelijk niet meteen de keuze te maken tot het wel op niet accepteren van een verzoek tot het worden van vrienden, dit kunt u ook later doen.

Gebruik van Skype

MSN is zeer makkelijk in het gebruik, tijdens het MSN aanmaken zult u al verschillende keren de vraag krijgen of u een handleiding wilt inzien, u kunt ervoor kiezen om de handleiding van MSN door te nemen om optimaal gebruik te kunnen maken van MSN met uw MSN account, de meeste mensen kiezen er echter voor het zelf uit te gaan vinden. U kunt bij MSN eigenlijk niets verkeerd doen als u niet vergeet dat u bij online chatdiensten altijd uw gezonde verstand moet gebruiken en constant moet beoordelen of u wel met de juiste persoon te doen hebt. Vertrouwde informatie kunt u daarom ook beter per telefoon doorspreken, dan weet u tenminste altijd dat u met de juiste persoon van doen hebt!