Skype aanmaken

Direct aanmaken bij Skype

Skype aanmaken

Nadat u Skype op uw mobiele telefoon, smartphone, tablet, computer, laptop, televisie, Playstation of Xbox hebt gedownload en geïnstalleerd, wilt u natuurlijk gebruik kunnen maken van Skype en direct contact op kunnen nemen met uw contactpersonen. Voordat u gebruik kunt maken van Skype dient u een account aan te maken, met dit account kunt u vervolgens inloggen in Skype. Het is niet voor iedereen noodzakelijk om eerst een Skype account aan te maken, om gebruik te kunnen maken van Skype. Als u namelijk als een MSN account of Facebook account hebt, dan kunt u meteen inloggen op Skype waarna Skype al uw oude contactpersonen van MSN en Facebook direct in uw Skype account zet.

Daarnaast kan het zijn dat u eerder al een account hebt aangemaakt op Skype, tijdens het registratieproces zult u hier in dat geval vanzelf bericht van krijgen (bijvoorbeeld omdat u een e-mail adres invoert die al bij Skype bekend is onder een ander account). Skype aanmaken is erg makkelijk en neemt maar enkele minuten van uw tijd in beslag, nadat u uw Skype account hebt aangemaakt kunt u direct inloggen in Skype en contact opnemen met uw contactpersonen.

Skype installeren

Nadat u Skype hebt opgestart hebt u meteen de mogelijkheid om op uw Skype account in te loggen, niet iedereen heeft echter al een Skype account aangemaakt waarmee deze in kan loggen. Als u al eerder een Skype account aangemaakt hebt, maar hier het wachtwoord niet meer van weet, dan kunt u klikken op ‘Problemen met aanmelden?’, vervolgens zal het programma een tabblad in uw browser openen waar u vervolgens 3 stappen moet volgen, eerst moet u het e-mail adres invullen waarop uw Skype account is geregistreerd (als u deze niet meer weet of wanneer deze niet langer in gebruik is kunt u niet via dit formulier uw wachtwoord achterhalen.

U dient dan contact op te nemen met Skype om dit persoonlijke probleem op te lossen), nadat u uw e-mail adres hebt ingevoerd en op ‘Verzenden’ hebt geklikt zal het systeem van Skype u een tijdelijke code toesturen per e-mail.

Vervolgens dient u deze code te kopiëren en in te voeren op de beveiligde website van Skype. Vervolgens hebt u de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord in te stellen voor uw Skype account waarmee u vervolgens in kunt loggen. Indien u uw Skype wachtwoord nog wel weet kunt u natuurlijk direct inloggen in Skype. Als u geen Skype account hebt kunt u ervoor kiezen een nieuw Skype account aan te maken, in te loggen met uw oude MSN messenger account of in te loggen met uw Facebook account. Als u in wilt loggen met uw Facebook account of met uw MSN messenger account hoeft u verder niets meer in te vullen bij Skype, deze zal uw gegevens namelijk automatisch ophalen. Het voordeel van het inloggen op Skype met uw Facebook account is dat u maar één wachtwoord hoeft te onthouden, het wachtwoord voor Skype is dan namelijk hetzelfde als het wachtwoord van uw Facebook account. Daarnaast hebt u bij het inloggen met uw MSN messenger en Facebook account direct al uw contactpersonen bij de hand, Skype zal deze contactpersonen namelijk automatisch in uw Skype account inladen.
Skype account aanmaken

Als u nog geen Skype account hebt kunt u Skype aanmaken. Op het moment dat u Skype opstart ziet u onderaan het inlogformulier ‘Maak een account aan’ staan, op het moment dat u hierop klikt, zal Skype u automatisch doorverwijzen naar een online formulier op de website van Skype, hiervoor zal Skype een nieuw tabblad in uw internet browser openen. Bij dit formulier hebt u de mogelijkheid om alsnog het aanmaken van een Skype account over te slaan en alsnog in te loggen met uw oude Skype account, uw oude MSN account of uw Facebook account. Als u een Skype account aan wilt maken dient u uw voornaam, uw achternaam, uw e-mail adres en een herhaling van het e-mail adres in te vullen. Nadat u deze benodigde informatie hebt ingevuld kunt u uw profielinformatie instellen, let echter wel op dat de profielinformatie voor iedereen zichtbaar is, dus ook voor andere Skype gebruikers.

De enige twee verplichte velden bij profielinformatie zijn het veld met het land waarin u woont en het veld waarin u uw taal moet aangeven, verder kunt u de velden openlaten of naar eigen inzicht invullen. Vervolgens vraagt Skype u hoe u van plan bent Skype te gebruiken, dit heeft verder geen invloed op uw Skype account, dit is slechts voor de statistieken van Skype. Vervolgens dient u een Skype naam en een Skype wachtwoord in te vullen. Uw Skype gebruikersnaam dient uniek te zijn, daarnaast moet u uw Skype gebruikersnaam rechtmatig mogen gebruiken (dus bijvoorbeeld geen bedrijfsnaam in uw Skype gebruikersnaam waarover u geen rechten hebt).

Uw Skype wachtwoord dient uit minimaal 6 letters, tekens en cijfers te bestaan en heeft een maximum van 20 letters, tekens en cijfers. Nadat u ook deze velden hebt ingevuld en de beveiligingscode hebt overgetypt kunt u kiezen voor ‘Ik ga akkoord – Doorgaan’. Hiermee geeft u aan akkoord te gaan met de gebruikersvoorwaarden van Skype, het is natuurlijk aan te raden deze eerst goed door te lezen. Daarnaast hebt u ook de mogelijkheid om nieuwsbrieven van Skype per SMS of per e-mail te ontvangen, als u per SMS nieuwsbrieven van Skype wilt ontvangen dient u bij uw profielinformatie uw telefoonnummer in te vullen.

Skype aanmaken mobiele telefoon

Het aanmaken van Skype op een mobiele telefoon gaat ongeveer hetzelfde als het aanmaken van Skype op een computer of laptop, de interface van Skype ziet er op een tablet, mobiele telefoon of smartphone namelijk ongeveer hetzelfde uit als op een computer of laptop. Nadat u Skype hebt gedownload en geïnstalleerd kunt u direct inloggen met uw oude Skype account, daarnaast hebt u ook de mogelijkheid om een nieuw Skype account aan te maken. Net als op de computer of op een laptop hebt u bij Skype op uw mobiele telefoon, smartphone of tablet de mogelijkheid om via alternatieve methodes in te loggen, zo kunt u ook via uw mobiele telefoon inloggen op Skype met uw oude MSN messenger account of Facebook account.
Op het moment dat u Skype opent op uw mobiele telefoon hebt u de mogelijkheid om een Skype account aan te maken, u kiest in dat geval voor ‘Skype aanmaken’, waarna net als op de computer en op de laptop een nieuw tabblad wordt geopend met een formulier waarbij u zich aan kunt melden. Als u een Skype account aan wilt maken dient u uw voornaam, uw achternaam, uw e-mail adres en een herhaling van het e-mail adres in te vullen.

Skype aanmelden

Nadat u deze verplichte informatie hebt ingevuld hebt u de mogelijkheid om uw profiel wat persoonlijker te maken, dit doet u bij de profielinformatie. Let er wel op dat de profielinformatie die u daar invult voor iedereen zichtbaar is, informatie die u liever niet voor iedereen zichtbaar wilt hebben kunt u beter niet in deze velden invullen. Bij de profielinformatie zijn twee verplichte velden, namelijk het land van herkomst en de taal die u spreekt. Als u alles hebt ingevuld dient u akkoord te gaan met de gebruikersvoorwaarden van Skype, natuurlijk is het aan te raden deze voorwaarden goed door te lezen zodat u weet waar u staat mocht u een keer een probleem krijgen met Skype. Daarnaast kunt u in deze voorwaarden ook precies lezen hoe Skype met uw privacy omgaat en wat u van Skype kunt verwachten op het moment dat u een probleem hebt.
Nadat u alles hebt ingevuld kunt u er ook voor kiezen om nieuwsbrieven van Skype te ontvangen, u hebt hierbij de mogelijkheid nieuwsbrieven per SMS en per e-mail te ontvangen, als u nieuwsbrieven per SMS wilt ontvangen dient u bij uw profielinformatie u telefoonnummer in te vullen, het telefoonnummer dat u daar invult is alleen zichtbaar voor uw contactpersonen. Uw contactpersonen kunnen dan ook direct uw mobiele nummer of huisnummer bellen op het moment dat u niet op Skype opneemt, op deze manier bent u altijd bereikbaar voor uw contactpersonen. Uiteindelijk kunt u ervoor kiezen om akkoord te gaan met de voorwaarden van Skype, nadat u dit hebt gedaan ontvangt u van Skype een bevestiging van uw aanmelding per e-mail, u kunt vervolgens inloggen op uw zojuist aangemaakte Skype account, zo makkelijk is Skype aanmaken!

Mocht u tijdens het aanmaken van uw Skype account tegen een probleem oplopen, dan kunt u altijd contact opnemen met Skype. Zo kan het systeem bijvoorbeeld aangeven dat er al een account is geregistreerd op het ingevoerde e-mail adres, in dat geval hebt u dus al eerder een account aangemaakt bij Skype. U kunt in dat geval uw wachtwoord door Skype laten herstellen, hierdoor krijgt u weer toegang tot uw Skype account. U kunt er ook voor kiezen om een ander e-mail adres in te vullen waardoor u wel een nieuw Skype account aan kunt maken.

Skype account samenvoegen

In 2013 heeft Microsoft besloten niet langer door te gaan met MSN messenger, vanaf dat jaar werd MSN messenger dan ook samengevoegd met Skype. Sindsdien kunt u met uw MSN Messenger account ook inloggen op Skype, waarna Skype automatisch al uw oude contactpersonen in uw contactenlijst binnen Skype zet. Nu waren er veel mensen die zowel een Skype account als een MSN account hadden, tenslotte had niemand verwacht dat MSN messenger werd overgenomen door Skype, hierdoor heeft Skype de mogelijkheid ontwikkeld om accounts samen te voegen. Als u zowel een Skype als een MSN messenger account hebt en graag alle contacten op één account wilt hebben, dan kunt u bij Skype aangeven dat u graag uw accounts samen wilt voegen.
Als u voor de eerste keer inlogt met uw MSN messenger account op Skype, dan zal deze automatisch vragen of u nog meer accounts hebt en of u deze samen wilt voegen. Natuurlijk staat u er vrij in beide accounts van elkaar gescheiden te houden.

Nadat u ervoor hebt gekozen uw Skype account en MSN messenger account samen te voegen, zullen automatisch alle contacten van zowel uw Skype account als uw MSN messenger account worden samengevoegd, in dat geval hebt u dus wellicht wat contacten door elkaar heen staan, hierdoor is Skype aanmaken niet nodig. U kunt binnen Skype verschillende groepen aanmaken waarin u uw contactpersonen kunt indelen, dit zult u wellicht nog wel kennen van MSN messenger. Op deze manier kunt u binnen één Skype account toch duidelijk verschil zien tussen uw MSN messenger contacten en de contacten van uw oude Skype account. Dit kan wenselijk zijn om bijvoorbeeld mensen uit elkaar te houden. U kunt daarnaast binnen Skype ook uw contactpersonen een andere naam geven, u kunt bijvoorbeeld een herkenningswoord toevoegen aan een profielnaam, zodat u precies weet wie u belt. Als u naar een vast of mobiel nummer belt zal de contactpersoon uw Skype naam in het venster zien staan, het is daarom aan te raden een herkenbare naam te kiezen. Natuurlijk kunt u net als bij MSN messenger uw profielfoto en status instellen en zovaak aanpassen als u zelf wilt.

Het is belangrijk of eerst goed te overwegen of u uw Skype account en MSN account wel of niet wilt samenvoegen, nadat u beide accounts hebt samengevoegd is het namelijk niet meer mogelijk dit ongedaan te maken.

Skype wachtwoord vergeten

Voor elke website en vrijwel elk programma moet u uzelf registeren, natuurlijk hoort bij elk profiel ook een wachtwoord, zo is dat ook het geval bij Skype. Met dit wachtwoord kunt u voorkomen dat andere mensen toegang krijgen tot uw profiel, natuurlijk wilt u dat alleen u toegang kunt krijgen tot uw Skype profiel. Het is daarom aan te raden om bij het aanmaken van Skype een makkelijk te onthouden, maar wel zeer sterk wachtwoord te kiezen. Eventueel kunt u het internet raadplegen voor informatie hoe u het best een wachtwoord kunt kiezen. Een goed wachtwoord bestaat uit hoofdletters, kleine letters, speciale tekens en cijfers.
Uw Skype wachtwoord dient minimaal 6 karakters te bevatten (bestaande uit hoofdletters, kleine letters, speciale tekens en cijfers) en mag maximaal 20 karakters bevatten. Natuurlijk is het niet verstandig om voor meerdere profielen hetzelfde wachtwoord te gebruiken, tenslotte maakt u het dan wel erg makkelijk voor kwaadwillige mensen die graag toegang willen krijgen tot uw profiel.

Omdat u op zoveel verschillende websites uzelf moet registreren, zult u snel het overzicht van het aantal wachtwoorden kwijt raken, het kan daarom wel eens voorkomen dat u uw Skype wachtwoord bent vergeten. Natuurlijk is het geen enkel probleem als u uw Skype wachtwoord bent vergeten, Skype heeft namelijk de optie om uw wachtwoord te herstellen. Het herstellen van uw Skype wachtwoord is erg makkelijk en kan binnen 3 stappen. U kunt direct naar het formulier gaan door bij het inlogformulier te kiezen voor ‘Problemen met inloggen?’. Vervolgens opent Skype automatisch een nieuw tabblad in uw browser waarna u een klein formuliertje te zien krijgt. U dient hier het e-mail adres in te voeren waarmee u uw Skype account hebt aangemaakt. Nadat u dit e-mail adres hebt ingevuld en op ‘Verzenden’ hebt geklikt, zal Skype u een beveiligingscode toesturen per e-mail. Deze beveiligingscode moet u vervolgens op de beveiligde pagina van Skype invoeren waarna u uw wachtwoord kunt herstellen naar een nieuw, door u gekozen, wachtwoord. In de e-mail die u van Skype ontvangt voor het herstellen van uw wachtwoord staan daarnaast nog een keer duidelijk de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.

Indien u niet meer zeker weet op welke e-mail adres uw account geregistreerd staat, kunt u het best verschillende e-mail adressen in het veld invoeren totdat het systeem zegt dat er een e-mail is verstuurd naar uw e-mail adres. Als u de melding krijgt dat er geen account is geregistreerd met het ingevoerde e-mail adres weet u dat het account op een ander e-mail adres geregistreerd is. Als het e-mail account waarmee u uw Skype account hebt aangemaakt niet langer bestaat of u hebt niet langer toegang tot dit e-mail adres, dan kunt u contact opnemen met Skype. Het is van belang om bij het aanmaken van uw Skype account een geldig e-mail adres in te vullen en alle overige informatie ook naar waarheid in te vullen, op deze manier kunnen de medewerkers van Skype u snel en effectief helpen op het moment dat u een probleem hebt met het inloggen op uw Skype account.

De beste manier om uw Skype wachtwoord te onthouden is om een voor u makkelijk te onthouden wachtwoord te kiezen, maar ook voor een buitenwereld onmogelijk te achterhalen wachtwoord. Op deze manier voorkomt u dat iemand toegang krijgt tot uw Skype account, maar voorkomt u ook dat u bij elk bezoek aan Skype uw wachtwoord moet herstellen. Opnieuw Skype aanmaken is dus niet nodig op het moment dat u uw Skype wachtwoord bent vergeten.

Skype registreren

Skype is het nieuwe bellen. Gratis chatten en bellen met je vrienden. Videogesprekken voeren met je familie. Met het programma Skype blijf je in contact met anderen over de hele wereld. Voordat je gaat Skypen heb je een account nodig en moet je jezelf bij Skype registreren. Voor het registreren bij Skype ga je naar de website skype.nl. Rechts bovenaan klik je op de knop Aanmelden. Nadat je dat hebt gedaan druk je op Account aanmaken. Je komt dan op het registratieformulier, waar je een emailadres en wachtwoord moet opgeven. Als je alles goed hebt ingevuld, verzin je een Skype-naam. Deze naam gebruik je ook als je gaat inloggen op je Skype-account.
Contactpersonen

Nu je een account hebt, kun je Skype downloaden. Als je dat heb gedaan en Skype hebt opgestart kun je automatisch inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Nu kun je Skype gaan gebruiken. Vraag vrienden van andere sociale media, zoals Facebook en Twitter, of ze je willen toevoegen. Of nodig zelf mensen uit. Dat kan door links boven op Contactpersonen te klikken en dan op Contactpersonen toevoegen.
Zoeken

Eenmaal je bij het inlogscherm van Skype bent, kun je met diverse accounts inloggen. Indien je een Microstof account hebt, kun je hiermee inloggen. Dat geldt ook wanneer je een Skype account hebt. Bij een Microsoft account kun je denken aan Hotmail, Live en Outlook. Als je bent ingelogd, kun je op zoek gaan naar vrienden. Je klikt op de knop ‘zoek’ en vult daar de gebruikersnaam of het emailadres of van een bekende in. Klik daarna op ‘zoeken’ in alle personen op Skype. Wanneer je de persoon vindt, kun je hem of haar toevoegen aan je Skype-contacten. Diegene dient je uiteraard wel accepteren.
Privacy

Wanneer je de gegevens van je registratie niet zichtbaar wil hebben op je profiel kun je deze verbergen. Klik daarvoor linksboven op Skype en daarna op Privacy. Hier kun je al je gegevens aanpassen.