LinkedIn aanmaken

Direct aanmaken bij LinkedIn

Aanmaken van LinkedIn

LinkedIn is een sociaalnetwerksite waar mensen terecht kunnen voor het opdoen van zakelijke contacten en het vastleggen van een zakelijk netwerk. Het uiteindelijke doel van LinkedIn is het gebruik maken van jouw eigen netwerk en het netwerk van anderen. Op deze manier wordt het netwerk gebruikt voor het vinden van een baan, het vinden van personen of voor aanbevelingen. Zowel werkgevers als werknemers kunnen zich registeren bij LinkedIn. Voor werkgevers is het mogelijk om een vacature te plaatsen en een werknemer te zoeken. Het netwerk van een persoon heeft vele voordelen. Wanneer iemand op zoek is naar werk kan diegene gebruik maken van zijn of haar netwerk om zo geïntroduceerd te worden aan een werkgever. Ten slotte is het mogelijk om via LinkedIn lid te worden van een groep.

Linkedin gegevens

Voordat je gebruik kunt gaan maken van LinkedIn moet je eerst een account aanmaken. Dit kun je doen door je te registeren op de website. Voor de registratie heb je verschillende gegevens nodig, zoals je voornaam en je achternaam, je e-mailadres en je wachtwoord. Het wachtwoord dat je aanmaakt moet bestaan uit minstens 6 tekens. Nadat je een account hebt aangemaakt krijg je toegang tot LinkedIn. Je kunt nu je profiel bewerken en je kunt contact gaan leggen met anderen. Het is belangrijk om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen, omdat je op deze manier optimaal gebruik kunt gaan maken van de voordelen van LinkedIn. Voorbeelden van informatie die in moet vullen zijn onder andere je huidige werkgever, de talen die je spreekt of je vaardigheden.

Inloggen bij LinkedIn

Je kunt meteen na het aanmaken van een account inloggen bij LinkedIn. Hiervoor hoef je alleen maar je e-mailadres en je wachtwoord in te voeren. Je zult na het invoeren van deze gegevens direct worden doorverwezen naar je account. Het kan voorkomen dat je het wachtwoord voor je LinkedIn account bent vergeten. In dat geval kun je via de website heel gemakkelijk je wachtwoord herstellen. Hiervoor hoef je alleen maar je e-mailadres of je telefoonnummer in te voeren, waarna het mogelijk wordt om een nieuw wachtwoord te kiezen. Vanaf het moment dat je een nieuw wachtwoord hebt aangemaakt moet je dit nieuwe wachtwoord gaan gebruiken. Het is dus niet mogelijk om alsnog in te loggen met het oude wachtwoord wanneer u deze weer weet.

LinkedIn op je telefoon, laptop of computer

Je kunt inloggen bij LinkedIn via de website van LinkedIn of door de app te gebruiken. Via de website van LinkedIn heb je dezelfde mogelijkheden als via de app, echter is het via de app vaak gemakkelijker om contacten te leggen met anderen. Je kunt namelijk anderen uitnodigen door gebruik te maken van een persoonlijk bericht. Daarnaast heeft de app als voordeel dat je deze op elk gewenst van de dag kunt gebruiken. Sommigen vinden het echter handiger om via de website van LinkedIn het profiel in te vullen omdat je op deze manier beschikking hebt over al je gegevens, zoals je CV of informatie over je huidige baan.