Twitter aanmaken

Direct aanmaken bij Twitter

Aanmaken van Twitter

Twitter is een sociaalnetwerksite waarmee je korte berichten kunt plaatsen. Je kunt deze berichten sturen naar andere gebruikers maar je kunt er ook voor kiezen om het bericht niet specifiek aan één gebruiker te richten. Tegenwoordig hebben veel bedrijven of bekende mensen een Twitter account waarmee ze bijvoorbeeld klanten of volgers op de hoogte brengen van nieuws en ideeën. Veel gebruikers gebruiken Twitter om te communiceren met andere gebruikers en om gedachten uit te wisselen. Door een andere gebruiker te volgen zul je regelmatig nieuwe berichten van deze persoon te zien krijgen. Een bericht dat je stuurt via Twitter wordt ook wel een tweet genoemd, een kort bericht dat bestaat uit maximaal 140 tekens.

Twitter account gegevens

Je kunt een account aanmaken bij Twitter door naar de pagina te gaan waarop je je kunt registeren. Hier zult je vervolgens meerdere gegevens in moeten vullen, waaronder je volledige naam en je telefoonnummer of je e-mailadres. Je kunt zelf kiezen van welke van de twee je gebruik wilt gaan maken. Andere gebruikers zullen jouw account kunnen vinden aan de hand van het telefoonnummer of het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Ten slotte moet je een wachtwoord bedenken voor dit nieuwe account. Hierna zal je nieuwe account klaar zijn en heb je een account aangemaakt bij Twitter. Je kan nu beginnen met het plaatsen van berichten, het volgen van anderen of het opzoeken van vrienden en familie.

Inloggen bij Twitter

Zodra je een account hebt aangemaakt bij Twitter zul je in kunnen loggen met dit nieuwe account. Dit kun je doen door naar de inlogpagina van Twitter te gaan en door op deze pagina’s je inloggegevens in te vullen. Je kunt inloggen door je telefoonnummer, e-mailadres of je gebruikersnaam in te vullen. Tijdens het aanmaken van het account heb je kunnen kiezen uit deze opties. Vervolgens vul je je wachtwoord in en zul je toegang krijgen tot je account. Zodra je bent ingelogd zul je terecht komen bij je account. Wanneer je je wachtwoord bent vergeten kun je je e-mailadres, telefoonnummer of gebruikersnaam invullen waarna het mogelijk wordt om een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit nieuwe wachtwoord dien je vanaf dat moment te gebruiken om in te loggen bij Twitter.

Twitter op je telefoon, laptop of computer

Je kunt op vele verschillende manieren inloggen of berichten plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld via je laptop of computer door gebruik te maken van de website van Twitter. Je kunt op deze website een account aanmaken waarna je berichten kunt gaan plaatsen. Je kunt er echter ook voor kiezen om de app van Twitter te downloaden op je telefoon. Na het downloaden van deze app zal je een account aan kunnen maken door de juiste gegevens in te vullen. Met de app kun je berichten plaatsen, reageren op berichten van gebruikers of andere gebruikers volgen.