Instagram aanmaken

Direct aanmaken bij Instagram

Aanmaken van Instagram

Instagram is een sociaalnetwerksite waarop gebruikers foto’s kunnen plaatsen. Voordat een foto wordt geplaatst is het mogelijk om deze met behulp van een speciale functie te bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld de helderheid aanpassen, contrast, warmte, verzadiging of de scherpte. Daarnaast kun je gebruik maken van één van de 17 filters die worden aangeboden door Instagram. Met een filter worden er meerdere effecten toegepast op je foto waardoor deze anders uit zal komen te zien. Naast het plaatsen van foto’s is het tegenwoordig ook mogelijk om video’s te delen via Instagram. Je kunt er voor kiezen om zelf een foto te plaatsen of om de foto’s van anderen te liken. Wanneer iemand vaak leuke foto’s plaats kun je die gebruiker volgen, waardoor je regelmatig nieuwe foto’s en updates te zien zult krijgen.

Instagram account aanmaken

Voor het aanmaken van een nieuw account kun je naar de website van Instagram gaan. Je kunt je registeren door je mobiele nummer of e-mailadres in te voeren, evenals je volledige naam, je gebruikersnaam en je wachtwoord. Je kunt zelf kiezen of je liever je mobiele nummer of je e-mailadres gebruikt. Voor het aanmaken van een wachtwoord is het belangrijk om een origineel wachtwoord te bedenken dat je niet voor andere websites gebruikt. Zodra je al deze gegevens hebt ingevoerd zal je account aangemaakt zijn en zul je kunnen beginnen met het plaatsen van foto’s. Je kunt er ook voor kiezen om een account aan te maken door je aan te melden met Facebook. Om dit te doen heb je de inloggegevens van je Facebook account nodig.

Inloggen bij Instagram

Wanneer je een account hebt aangemaakt bij Instagram kun je meteen inloggen. Dit kunt je doen door je gebruikersnaam en je wachtwoord in te voeren. Zodra je bent ingelogd zul je toegang krijgen tot je account. Je zult een pagina te zien krijgen van foto’s die recent zijn geplaatst of van foto’s die erg populair zijn. Het kan gebeuren dat je in wilt loggen bij Instagram maar dat je je wachtwoord bent vergeten. Deze kun je heel gemakkelijk opnieuw instellen door je e-mailadres of je gebruikersnaam in te vullen. Na het instellen van je nieuwe wachtwoord zal je weer in kunnen loggen bij Instagram. Voortaan kun je inloggen door je nieuwe wachtwoord te gebruiken,

Instagram op je telefoon, laptop of computer

Je kunt Instagram op meerdere manieren gebruiken. Via de website van Instagram is het mogelijk om in te loggen en om foto’s van andere te liken, echter is het op deze manier niet mogelijk om foto’s of video’s te plaatsen. Wanneer je zelf foto’s wilt plaatsen dan kun je de app van Instagram downloaden op je telefoon. Via de app heb je toegang tot alle functies en zul je heel eenvoudig foto’s kunnen plaatsen. Om een foto te plaatsen kun je ervoor kiezen om op dat moment een foto te maken of om een foto te selecteren die je al eerder hebt gemaakt. Hierna is het mogelijk om de foto te bewerken en om een beschrijving toe te voegen.