Email aanmaken

Onderstaand vindt u alle mail providers waarvoor wij een uitleg hebben geschreven.

Overzicht:

Hotmail aanmaken

Gmail aanmaken

Outlook aanmaken

Een eigen emailaccount aanmaken? Dit kan over het algemeen snel en gemakkelijk gedaan worden. Het enige wat je bij de hand hoeft te hebben zijn je persoonlijke gegevens. Maar, eerst moet je een keuze maken uit diverse providers. Want er zijn diverse mogelijkheden voor het aanmaken van een e-mailaccount. We lichten de diverse mogelijkheden toe.

Een nieuw e-mailadres aanmaken

Wanneer je graag een nieuw e-mailadres wilt hebben dan kun je deze op veel verschillende manieren aanmaken. Je kunt er voor kiezen om dit te doen via een dienst als Hotmail, Gmail of Outlook. Wanneer je diensten afneemt bij een aanbieder van telecommunicatie zoals Ziggo, KPN of UPC is het mogelijk om via deze aanbieder een nieuw e-mailadres aan te maken. Het is in de meeste gevallen heel eenvoudig om op deze manier een nieuw e-mailadres aan te maken. Soms hoeft je alleen maar in te loggen op de website van de aanbieder waarna je direct een nieuw e-mailadres kunt maken.

Hoe maak je een e-mailadres aan?

Je kunt op meerdere manieren een e-mailadres aanmaken. Wanneer je een e-mailadres aan wilt maken bij een website zoals Hotmail of Gmail dan zul je, naast je nieuwe e-mailadres en het nieuwe wachtwoord, meerdere persoonsgegevens in moeten vullen. Denk hierbij aan je voornaam, achternaam, adresgegevens, leeftijd of telefoonnummer. Wanneer je een e-mailadres aan wilt maken bij je aanbieder van telecommunicatie zoals Ziggo of KPN dan zul je in de meeste gevallen alleen de inloggegevens voor deze website nodig hebben. Nadat je bent ingelogd bij de website zul je van daaruit heel eenvoudig een e-mailadres aan kunnen maken. Je kunt vaak alleen het eerste deel van je nieuwe e-mailadres zelf kunnen bedenken. Waar het e-mailadres op eindigt wordt bepaald door de aanbieder. Voorbeelden hiervan zijn @ziggo.nl of @kpnmail.nl.

Drie grootste dienstverleners voor e-mail

De drie grootste dienstverleners voor e-mail zijn Hotmail, Gmail en Yahoo. Dit zijn ook de meeste bekende gebruikte in Nederland. Veel inwoners van Nederland hebben een Gmail of Hotmail account.
• Gmail is een dienstverlening van Google.
• Hotmail is onderdeel van Microsoft, maar is nog niet zo lang geleden samengegaan met Outlook. Omdat veel mensen denken dat Hotmail niet meer aangemaakt kan worden, is er nu een toename is Outlook e-mailadressen. Bij het aanmaken kan er echter gewoon gekozen worden voor Hotmail.

Inloggen bij je Mail

Zodra je nieuwe e-mailadres is aangemaakt kun je direct inloggen om toegang te krijgen tot je inbox. Je kunt nu beginnen met het ontvangen en versturen van e-mail of het op de juiste manier instellen van je e-mail. Wanneer je een Hotmail of Gmail account hebt aangemaakt dan is het mogelijk om hiermee in te loggen door naar de website van deze aanbieders te gaan. Wanneer je een e-mailadres hebt aangemaakt bij je aanbieder van telecommunicatie dan kun je inloggen door naar de functie webmail te gaan op de website van de aanbieder. Wanneer je je wachtwoord bent vergeten dan kun je deze op verschillende manieren opvragen. Als het gaat om een e-mailadres dat je hebt aangemaakt bij Hotmail of Gmail dan kun je vaak je telefoonnummer invoeren om zo je wachtwoord te herstellen. Gaat het echter om een e-mailadres dat je hebt aangemaakt bij Ziggo of KPN dan kun je vaak inloggen bij deze websites. Nadat je bent ingelogd zul je het wachtwoord van je e-mailadres kunnen wijzigen.

Hotmail of Outlook account aanmaken

Microsoft biedt al jaren zijn diensten aan en heeft daarom ook al ontzettend veel gebruikers. Bij het aanmaken kun je kiezen tussen outlook.com, outlook.nl, hotmail.com, hotmail.nl, live.com en live.nl. Outlook.com is hierbij geheel aangepast aan het nieuwe design van Windows 8 en 10. Voordelen zijn onder andere een onbeperkte opslag, gemakkelijke applicaties en extra beveiligingsmogelijkheden. Nadeel zijn wel de advertenties die getoond worden bij onder andere je postvak IN.

Aanmaken Gmail

Heb of verwacht je veel mailcontact te hebben? Dan is Gmail heel geschikt. Je e-mails zijn gemakkelijk te sorteren. Bovendien kun je gemakkelijk een bericht zoeken door middel van de zoekfunctie. Wanneer je een account aanmaakt kun je ook gebruikmaken van de andere diensten van Google. Denk aan Google Maps, Drive, YouTube en de zoekmachine. Andere voordelen zijn onder andere een snelle laadtijd en je kunt meerdere accounts beheren vanuit één account. Nadeel is dat ook bij deze advertenties (met cookies) worden toegepast.

Andere dienstverleners voor e-mail

Naast de genoemde zijn er nog veel meer aanbieders voor het beheren van al je e-mail. Denk aan Ziggo, KPN, UPC, Tele2, Telfort, Chello en XS4ALL. Als je klant bent bij een van deze providers, heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van hun webmail diensten. Deze ontvang je na aanmelding.
• Ziggo is in Nederland een veelgebruikte. Dit komt omdat klanten van Ziggo de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van een gekregen mailadres. Deze krijgen ze van hun provider. Maar ook andere gebruikers, zoals UPC Webmail kunnen bij Ziggo terecht om in te loggen om hun e-mail.
• Daarnaast is Webmail KPN een populaire. Deze is gratis en werkt snel en gemakkelijk. Ook hierbij wordt er ook gebruik gemaakt van een standaard mailadres, welke ze van hun provider hebben gekregen.

Telefoon, laptop of computer

Je kunt op 2 manieren gebruik maken van je nieuwe e-mailadres. Je kunt er namelijk voor kiezen om via je laptop of computer je e-mail te regelen of via je telefoon. Wanneer je er voor kiest om je e-mailadres in te stellen op je telefoon heb je vaak aanvullende gegevens nodig. Nadat je dit e-mailadres hebt ingesteld op je telefoon zul je e-mail kunnen ontvangen en verzenden via zowel je telefoon als je laptop of computer. Het is dus niet zo dat je niet langer mailt zult ontvangen op je laptop of computer wanneer je het nieuwe e-mailadres hebt ingesteld op je telefoon.