UPC Webmail

UPC is overgenomen door Ziggo. Klik hier om direct in te loggen bij Ziggo Webmail met uw UPC inloggegevens.

Webmail van UPC

UPC was een aanbieder van vaste telefonie, televisie en internet in Nederland. Het bedrijf leverde deze diensten aan zowel particulieren als bedrijven. Het was daarnaast mogelijk om mobiele telefonie af te nemen bij UPC. De naam waaronder UPC mobiele telefonie aanbood was UPC Mobile. Voor deze dienst werd er gebruik gemaakt van het netwerk van T-Mobile. In 2015 is UPC samen gegaan met Ziggo waarna de naam UPC is opgehouden te bestaan. De bedrijven zijn samen verder gegaan onder de naam Ziggo. Wanneer je klant was bij UPC en je het e-mailadres van UPC gebruikte dan bleef het mogelijk om dit e-mailadres te behouden en te gebruiken. Wanneer je echter een nieuw e-mailadres aan wilt maken dan zal dit e-mailadres niet langer eindigen op @upcmail.nl maar op @ziggo.nl.

UPC mail gegevens

Je kunt heel eenvoudig een nieuw e-mailadres aanmaken via Mijn Ziggo, ook als u voorheen klant was bij UPC. Hier vindt je een overzicht van je abonnementen of diensten en hier kun je al je e-mailinstellingen beheren. Je hoeft alleen je gebruikersnaam en je wachtwoord in te vullen om toegang te krijgen tot Mijn Ziggo. Om een nieuw e-mailadres aan te maken hoeft je alleen maar een nieuwe naam voor het e-mailadres te bedenken. Het nieuwe e-mailadres zal niet langer eindigen om @upcmail.nl maar op @ziggo.nl. Nadat je een nieuw e-mailadres hebt bedacht zal je deze meteen kunnen gaan gebruiken voor het verzenden en ontvangen van e-mail. Wanneer je het wachtwoord van dit e-mailadres wilt wijzigen dan kunt je dit altijd doen door in te loggen bij Mijn Ziggo.

Inloggen bij UPC Webmail

Omdat UPC niet langer bestaat zal je voor het inloggen bij je webmail gebruik moeten maken van Ziggo Webmail. Om in te loggen bij Ziggo Webmail heb je je e-mailadres nodig en je wachtwoord. Wanneer je een nieuw e-mailadres hebt aangemaakt dan kun je deze meteen gebruiken om in te loggen bij je Ziggo Webmail. Je kunt inloggen bij Mijn Ziggo wanneer je het wachtwoord van het e-mailadres bent vergeten. Dit is mogelijk voor zowel een e-mailadres van UPC als een e-mailadres van Ziggo. Wanneer je je gebruikersnaam en je wachtwoord bent vergeten dan kun je deze via de website van Ziggo heel gemakkelijk opnieuw aanvragen. Hiervoor heb je onder andere je klantnummer nodig en verschillende persoonsgegevens. Je zult na het aanvragen van deze gegevens een nieuw wachtwoord in moeten stellen voor je e-mailaccount.

Mogelijkheden UPC Webmail

Nadat UPC is samengegaan met Ziggo dien je dus de webmail van Ziggo te gebruiken. Ziggo Webmail wordt regelmatig vernieuwd en geüpdate. Een van de nieuwste functies is bijvoorbeeld een nieuwe en slimme spam-functie. Via Ziggo Webmail kun je op ieder moment van de dag terecht bij je e-mail. Je kunt altijd je e-mail checken of een e-mail versturen. Een groot voordeel van webmail van Ziggo is dat je een opslagruime krijgt van wel 15 GB. Hierdoor kun je dus heel snel vele grote bestanden versturen, ontvangen en opslaan in je inbox. Andere functies van Ziggo Webmail zijn een handige adresboek, een agenda, een overzicht van taken en de mogelijkheid om een automatisch een afwezigheidsmelding te laten versturen wanneer je niet in staat bent om e-mail te beantwoorden. Hierdoor is webmail niet alleen geschikt voor het ontvangen en versturen van e-mail maar ook voor vele andere zaken.

UPC Webmail op je telefoon, laptop of computer

Je kunt op vele verschillende manieren gebruik maken van Ziggo Webmail. De meest gebruikte manier is het ontvangen en versturen van e-mail via je laptop of je computer. Het voordeel hiervan is dat je hier eenvoudig in kunt loggen zonder dat je hier veel hoeft in te stellen. Een nadeel kan echter zijn dat je niet altijd beschikking hebt tot je laptop of computer. In dat geval kan je Ziggo Webmail instellen op je telefoon. Op deze manier zal je waar je ook bent gebruik kunnen maken van je e-mailadres. Om Ziggo Webmail in te stellen op je telefoon heb je echter een aantal gegevens nodig, waaronder de gegevens van de servers. Nadat je deze instellingen hebt voltooid zal je e-mail kunnen ontvangen en versturen via je telefoon.

IMAP en SMTP servers

De IMAP gegevens van UPC Webmail
Inkomende server
imap.ziggo.nl
Beveiligingstype SSL
Poort 993
Gebruikersnaam: Uw UPC-emailadres
Wachtwoord: Uw UPC-wachtwoord

Uitgaande server
smtp.ziggo.nl
Beveiligingstype TLS
Poort 587
Gebruikersnaam: Uw UPC-emailadres
Wachtwoord: Uw UPC-wachtwoord

De POP3 gegevens van UPC webmail
Inkomende server
pop.ziggo.nl
Poort 995
Beveiligingstype SSL
Gebruikersnaam: Uw UPC-emailadres
Wachtwoord: Uw UPC-wachtwoord

Uitgaande server
smtp.ziggo.nl
Beveiligingstype TLS
Poort 587
Gebruikersnaam: Uw UPC-emailadres
Wachtwoord: Uw UPC-wachtwoord