Facebook aanmaken

Direct aanmaken bij Facebook

Aanmaken van een Facebook account

Facebook is een sociaalnetwerksite waarop je een profiel kunt maken, vrienden kunt uitnodigen, berichten kunt sturen en foto’s of video’s kunt delen. Je kunt berichten plaatsen bij anderen en je kunt reageren op een bericht dat iemand anders heeft geplaatst. Daarnaast is het mogelijk om berichten, foto’s en video’s te delen op je eigen profiel of op het profiel van iemand anders. Via Facebook kun je lid worden van verschillende groepen waarin je contact kunt leggen met andere gebruikers. Voorbeelden van groepen zijn bijvoorbeeld hobbygroepen, sportgroepen of een groep met daarin al je collega’s. Wanneer je een bericht of een foto leuk vindt dan kun je deze liken of je kunt klikken op de pictogrammen geweldig, grappig, verdrietig of boos.

Facebook maken

Wanneer je graag een account aan wilt maken bij Facebook dan kan dit via de website. Je kunt je registreren door de gevraagde gegevens in te vullen. Deze gegevens zijn onder andere je voornaam, achternaam, mobiele telefoonnummer of e-mailadres, wachtwoord, geboortedatum en je geslacht. Je moet je e-mailadres of je mobiele telefoonnummer 2 keer invullen ter controle. Je moet je geboortedatum opgeven omdat het voor mensen jonger dan 13 jaar niet mogelijk is om een account aan te maken. Je geboortedatum dient dus deels als controle. Nadat je al deze gegevens hebt ingevuld wordt je account aangemaakt en zal je toegang krijgen tot je nieuwe account. Wanneer je voor het eerst inlogt zal je nog een aantal gegevens in moeten vullen en controleren.

Inloggen bij Facebook

Je kunt inloggen bij Facebook zodra je een nieuw account hebt aangemaakt. Om in te loggen hoef je alleen je e-mailadres of je telefoonnummer in te voeren en je wachtwoord. Tijdens de registratie heb je kunnen kiezen uit je e-mailadres of je wachtwoord. Welke van deze 2 je moet gebruiken voor het inloggen hangt dus af voor welke je hebt gekozen tijdens de registratie. Je kunt altijd nog de overige gegevens invoeren zodat het mogelijk wordt om zowel met je e-mailadres als je telefoonnummer in te loggen. Wanneer je je wachtwoord bent vergeten kun je deze opvragen door je e-mailadres, telefoonnummer, gebruikersnaam of volledige naam in te voeren. Hierna zal het mogelijk worden om een nieuw wachtwoord aan te maken voor je account.

Facebook op je telefoon, laptop of computer

Facebook is beschikbaar via de website of via de Facebook app op je telefoon. Wanneer je gebruik wilt maken van Facebook op je laptop of computer dan hoef je hier niet veel voor te doen. Wil je echter gebruik maken van Facebook op je telefoon dan moet je eerst de app van Facebook downloaden. Het voordeel van deze app is dat je altijd toegang hebt tot je account en dat je overal op de hoogte bent van de laatste berichten en updates van je vrienden. Een ander voordeel van de app is dat je een bericht of notificatie zult ontvangen wanneer je een nieuw bericht hebt ontvangen of wanneer je bent getagd in een foto of in een bericht.